Upload a photo Upload a video Upload an mp3 Upload an event

News


Hospice revamp completed

Friday June 14 2019




A MAJOR project to transform Barnsley Hospice’s in-patient unit has finally been completed.

Ten bedrooms and communal areas – including the bathroom and corridors – have been refurbished to provide a calmer and more comfortable experience for patients and their families.

Each room has a specialist bed – to help improve patient comfort – furniture and decor, to create a peaceful and homely environment.

New doors and windows with integral blinds have been installed to create a lighter and brighter space. The rooms are fitted with piped oxygen and mood lighting, as well as large-screen smart TVs and wireless headphones to enhance patient experience.

New en-suite wet rooms and wash rooms have been added, alongside air conditioning and new flooring. A designated overnight stay facility has also been added to the unit which family members can use as and when needed.

Work began in October last year and the upgraded unit is now full open and accepting patients. The cost of the refurbishment was £500,000 – and a contribution of £300,000 was given to the hospice from the Morrisons Foundation – with the rest of the money generated from grants, donations and other charitable trusts.

“Our aim is to ensure patients are as comfortable as possible when they stay with us, and these upgraded facilities allow us to deliver the highest standards of care,” explains CEO, Julie Ferry.

“It’s important for families to benefit from a home-from-home environment that provides real comfort during difficult times.

“We are immensely grateful to the organisations and individuals who helped to fund this transformation project.”